Vrijheidsmaaltijd zeer geslaagd

      Reacties uitgeschakeld voor Vrijheidsmaaltijd zeer geslaagd

Vrijdag 5 mei, viering van bevrijdingdag. Samen met verschillende buurt- en wijkverenigingen, Oranjeverenigingen en wijk- en dorpsraden organiseerde gemeente Meierijstad in heel de gemeente een aantal vrijheidsmaaltijden.

Zo ook in Olland waar de dorpsraad geprobeerd heeft met wat oude documenten, foto’s en een presentatie het allemaal wat dichter bij de inwoners te brengen en het gesprek over vrijheid met elkaar aan te gaan. Dorpsraadslid Gerrit van Gorkum had verschillende documenten via het BHIC boven tafel gekregen maar ook uit zijn persoonlijk archief kon hij diverse documenten laten zien. Hierdoor konden de vele aanwezige een nog betere indruk krijgen van de oorlogsjaren en de bevrijding.

De door de gemeente aangeleverde maaltijd in de vorm van soep, wraps en quiches vonden gretig aftrek en aan het einde van het programma was alles op!

De dorpsraad bedankt alle aanwezigen en kijkt met veel voldoening terug op deze bijeenkomst met vele inwoners.