Denk mee over een duurzame toekomst!

      Reacties uitgeschakeld voor Denk mee over een duurzame toekomst!

Bericht van de gemeente Meierijstad

Na de carnavalsvakantie organiseert de gemeente een design challenge speciaal voor jongeren en jongvolwassenen. De uitdaging is het vinden van creatieve oplossingen en randvoorwaarden voor de ruimtelijke en landschappelijke inpassing van grootschalige zonneparken buiten de bebouwde kom.

Wat vragen we van deze groep?

We vragen deze groep aan de slag te gaan met een onderzoek pakketje: een invul-pakket dat ze (na aanmelding) via de post krijgen om alvast thuis na te denken over het onderwerp. Deze ‘design post’ bevat kleine opdrachten rondom het beleidskader. Invullen duurt maximaal 30 minuten. Deze oefeningen dienen als input van een digitale sessie, waarbij deelnemers met anderen ervaring en oplossingsrichtingen uitwisselen en verder brengen. Deze digitale sessies worden in de week van 6 maart meerdere keren georganiseerd en deelnemers kunnen zelf bepalen welk tijdslot het beste past om bij aan te sluiten. Een sessie duurt maximaal twee uur.

Als alle digitale sessies zijn geweest, organiseren we nog een afsluitende borrel, voor wie de terugkoppeling van de resultaten van het designproces wil horen.

Ben je tussen de 18 en 35 jaar, woon je in Meierijstad en lijkt het je leuk om met de gemeente hierover mee te denken? Meld je dan aan via het formulier. Wij zorgen dan dat je de designpost ontvangt. Mocht je mensen kennen die dit leuk zouden vinden, dan horen we het graag. Informatie over en aanmelden voor de design challenge kan via

https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid/Alle_onderwerpen/Nieuws_en_agenda/2023/Design_challenge_maandag_27_februari_t_m_zaterdag_11_maart_2023

We willen jullie vragen dit bericht te delen met kennissen, kinderen, buren of wie dan ook die in deze doelgroep valt.