Kunstwerk “De Bron” weer in ere herstelt

      Reacties uitgeschakeld voor Kunstwerk “De Bron” weer in ere herstelt

Na ongeveer 20 jaar buiten werking te zijn geweest is het kunstwerk “de Bron” weer in ere herstelt. Tijdens de renovatie en herinrichting van de Pastoor Smitsstraat is bij de dorpsraad de behoefte ontstaan om het kunstwerk weer in werking te krijgen. Na heel veel (technisch) overleg en afstemming met de diverse partijen is het eindelijk gelukt het kunstwerk weer werkend te krijgen. De manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen geeft ons veel voldoening. Het zijn Geert van Kollenburg en Gerrit van Gorkum vanuit de dorpsraad die samen met René Janssens, Teun van Lokven, Joop van de Broek en Arno van Alebeek van de gemeente het mogelijk hebben gemaakt om dit streven uit te laten komen. Zowel bij de technische werking, de praktische uitvoering als de financiële afwikkeling heeft de gemeente haar beste beentje voortgezet. Mede met de mooie aanplant door Richard Markus is het dorpsplein weer een mooi rust- en middelpunt van ons dorp geworden. Voor degene die echt geinteresseerd is in de historie en betekenis van het kunstwerk kan het nieuwe informatiebord (vervaardigd door Jan Roché) met de daarop beschreven informatie en doorverwijzing middels een QR code geraadpleegd worden. Het volledige verhaal is geschreven door Ria Balk waarbij Gerrit van Gorkum en Arno van Alebeek alle informatie hebben aangeleverd.
Klik hier voor informatiepagina van “De Bron”

Met nogmaals dank aan alle betrokkenen hopen we dat onze inwoners “De Bron” weer als inspiratiebron ervaren voor vele nieuwe initiatieven en ontwikkelingen voor de komende jaren.

Dorpsraad Olland

Please follow and like us