Onderscheiding De Beuk voor Martien van Esch

      Reacties uitgeschakeld voor Onderscheiding De Beuk voor Martien van Esch

Tijdens de feestavond van buurtvereniging De Pleintrekkers werd Martien van Esch verrast met de Ollandse vrijwilligersprijs De Beuk. De Beuk is een onderscheiding voor bijzondere en karakteristieke Ollanders die zich jarenlang beijverd hebben voor de Ollandse gemeenschap. De prijs werd in 2007 ingesteld door de Ollandse Dorpsraad.

Ad van der Heijden, de voorzitter van de Dorpsraad, reikte de prijs op zaterdagavond 12 maart voor de zevende keer uit. Jaske Leenderts, Jeanne van Oirschot-v.d. Sande, Cor van Roosmalen, Roze van Weert, Harrie Heerkens en Wilma Meijs gingen Martien voor.

Actief en betrokken

Martien, een geboren en getogen Ollander, is en was op veel terreinen actief binnen de dorpsgemeenschap. Zo is hij zeer actief en betrokken bij de korfbalvereniging Odisco. Daar is hij niet alleen bestuurslid maar zorgt ook voor het onderhoud van de materialen en de contacten met de sponsoren.

Ook bij buurtvereniging De Pleintrekkers kunnen ze altijd een beroep op hem doen. Martien is daarvan bestuurslid en werkt mee aan  alle activiteiten of het nu om het organiseren van carnaval, beugelen, straten/wijkenkorfbaltoernooi, feestavond of zelfs om de financiën gaat.

Verder zet hij zich al jaren actief in als elftalbegeleider van de veteranen van SV Olland. En naast al die vaste vrijwilligerswerkzaamheden kun je Martien altijd bellen voor hulp bij eenmalige grote en kleine projecten zoals het verzorgen van de kerststal in de kerk gedurende al 30 jaar, helpt hij mee bij het opbouwen en afbreken van de levende kerststal, was hij actief in het bouwen van de kantine en kleedaccomodaties op sportpark Ekkerzicht, was hij een gewaardeerde kracht bij het opbouwen en afbreken van de tent bij het Ollands Dorpsfeest. Ook is Martien al een groot aantal jaren bestuurslid bij beugelvereniging de Lustige Spelers.

Kortom, Martien,al meer dan 30 jaar een vrijwillige doener in hart en nieren en terechte ontvanger van De Beuk.

Please follow and like us