Gemeente Meierijstad lanceert Sociale wegwijzer Meierijstad

      Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Meierijstad lanceert Sociale wegwijzer Meierijstad

Op 1 juli is de gemeentelijke website www.socialewegwijzer.meierijstad.nl online. Deze website helpt inwoners de juiste organisatie te vinden die hen kan helpen bij een hulpvraag. Organisaties die actief zijn op het gebied van welzijn, jeugd, werk, armoede, psychische hulp, ontmoeten en zorg
(Sociaal Domein).

425 partijen op de website
Op de website staan ongeveer 425 partijen waar de gemeente een structurele subsidierelatie mee onderhoudt of een (regionaal) contract mee heeft gesloten. Via een zoekfunctie en vooraf ingestelde thema’s kan men zoeken naar de juiste organisatie. Per organisatie zijn naast de diensten ook locatie, telefoonnummer, website en e-mailadres opgenomen.

Verbeteren informatievoorziening
Wethouder Compagne over de website: “Bij inwoners, professionals en raadsleden leeft nadrukkelijk de wens om de informatievoorziening voor alle (kwetsbare) inwoners met een hulpvraag te verbeteren. Deze Sociale wegwijzer Meierijstad geeft daar antwoord op. Ik ben hier heel blij mee. De website is ook een ideaal hulpmiddel tijdens keukentafelgesprekken, waarbij de klantmanager de inwoner tijdens het gesprek direct kan helpen bij het zoeken naar de juiste organisatie.”

Groeiwebsite
De website is een groeiwebsite. Dat betekent dat organisaties toegevoegd of verwijderd kunnen
worden, afhankelijk van de subsidierelaties en contracten die de gemeente heeft. Daarnaast kunnen bezoekers ook een reactie achterlaten via het reactieformulier als zij ergens vragen of opmerkingen over hebben