Ollandse mijmerplek officieel onthuld

      Reacties uitgeschakeld voor Ollandse mijmerplek officieel onthuld

Sint-Oedenrode – In Erp onthulde burgemeester Van Rooij afgelopen zondag de eerste Mijmerplek. Donderdag volgende de Mijmerplekken in heel Sint-Oedenrode.

De Mijmerplekken, die in alle dertien kernen van Meierijstad worden gerealiseerd, zijn een initiatief van het comité Meierijstad Mijmert in samenwerking met de gemeente Meierijstad. Het comité heeft op verzoek van burgemeester Van Rooij sinds juli 2020 nagedacht over een gepaste vorm om gemeentebreed aandacht te besteden aan de coronacrisis en de impact die het heeft op Meierijstad. Er zijn daarbij een tweetal zaken uitgewerkt: een Mijmerplek voor iedere kern, in de vorm van een S-vormige bank én een podcastserie.

Burgemeester Van Rooij somde zondag in zijn inleiding enkele harde cijfers op over het aantal coronadoden en -besmettingen in zijn gemeente. “Cijfers die nodig zijn om de coronacrisis te kunnen duiden. En de tellers lopen, het is nog niet voorbij”, aldus de burgemeester die benadrukte dat het echter om mensen gaat. “Ál deze mensen hadden of hebben mensen om zich heen: partners, kinderen, kleinkinderen, vrienden, kennissen en collega’s. Al deze mensen samen maakt dat de impact van corona enorm was én is. Zonder mensen immers geen samenleving, geen maatschappij.” Burgemeester Van Rooij gaf aan dat hij in het afgelopen jaar talloze mensen gesproken heeft en hun ervaringen heeft mogen horen. Het waren verhalen met impact. Wat hem opviel in deze verhalen waren de veerkracht, creativiteit en flexibiliteit. “Mensen zijn van nature geneigd de schouders eronder te zetten”.

Op de Mijmerplek kunnen mensen in alle rust, alleen of samen, keurig op anderhalve meter afstand van elkaar, mijmeren. In de podcastserie, die is gemaakt door vier jonge journalisten uit Meierijstad, vertellen inwoners uit de gemeente over hun ervaringen met corona.

Link naar interview met Harrie Heerkens over de Mijmerbank in Olland in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio.
https://de55plusshow.podbean.com/e/onthulling-mijmerplek-olland/

Please follow and like us