Olland Kermis gaat dit jaar niet door

      Reacties uitgeschakeld voor Olland Kermis gaat dit jaar niet door

Helaas heeft de organisatie van de kermis bestaande uit een afvaardiging van de dorpsraad en een werkgroep welke het nevenprogramma organiseert moeten besluiten dat de kermis die gehouden zou worden op 3-4- en 5 oktober 2020 geen doorgang kan vinden in verband met corona.

Het evenement draagt bij aan ontmoeting voor jong en oud.

Op de achtergrond zijn we druk bezig om een stichting op te richten die voor volgend jaar de kermissen voor alle kernen van de voormalige gemeente Sint-Oedenrode gaat doen. In deze stichting zit een afvaardiging van Nijnsel, Olland, Boskant en Sint-Oedenrode, 5 personen in het totaal. Deze stichting zal de komende jaren ondersteund worden door  de gemeente. De stichting kan als financiële hefboomfunctie dienen voor kleinere kernen kermissen. Deze intentie is er ook. De planning is dat de stichting op het einde van het jaar opgericht is.

De stichting zal een kermismeester aanstellen. Deze kermismeester gaat voor de stichting een aantal praktische zaken regelen en daarbij moet het vastleggen van de kermisexploitanten voor meerdere jaren prioriteit hebben. Daarnaast vergunningen regelen, verzekering afsluiten, opbouw organiseren, veiligheid enz.

We hopen volgend jaar op een ouderwetse, gezellige kermis met veel Ollandse bezoekers en goed weer.

Dorpsraad en werkgroep Olland Kermis

Please follow and like us