Extra nieuwsbrief ivm coronavirus

      Reacties uitgeschakeld voor Extra nieuwsbrief ivm coronavirus

Beste en lieve inwoners van Olland,

We leven op dit moment in een rare tijd. Wat vanzelfsprekend was, is dat niet meer. In het voorbij gaan van elkaar moeten we afstand houden. Scholen en horeca zijn gesloten,  bijeenkomsten en vergaderingen gaan nu (even) niet door, sporten kan niet want sportparken, sportscholen etc. zitten op slot. Als u kinderen en/of kleinkinderen heeft kunnen (mogen) ze niet op bezoek komen of onder strikte regels. Kortom, het is een moeilijke tijd voor iedereen.

Allemaal maatregelen die nodig zijn om het vreselijke coronavirus uit te bannen. We moeten voorkomen dat het virus zich verspreidt en meer slachtoffers gaat maken, om onze samenleving en ons te beschermen. 

En gelukkig zitten we hier in Olland, met veel ruimte om ons heen kunnen we toch even naar buiten zonder een ander “tot last’ te zijn. Ook zijn we allemaal verstandig in het opvolgen van de richtlijnen en adviezen.

Maar het blijft een vreemde en onzekere tijd. Daarom hebben we elkaar juist nu, extra nodig. Gelukkig staan er ook in Olland heel veel organisaties en mensen klaar om iets te doen. We zien in Olland diverse buurtverenigingen, buren of andere groepen die aangeven hulp te willen bieden als dat nodig is. Een boodschap doen, een belletje om te vragen hoe het gaat of om een praatje te maken, een klein klusje in of rond het huis.

Schroom niet om gebruik te maken van deze hulp. En weet dat er ook andere instanties zijn die men kan bellen voor een praatje of een bemoedigend woord zoals Welzijn de Meierij (073-5441400) of  de Luisterlijn (0900-0767). Ook wij zijn bereid de helpende hand te bieden als dat binnen onze mogelijkheden ligt. U kunt ons altijd een mailtje sturen: dorpsraad@skonolland.nl

Laten we met elkaar proberen om deze situatie het hoofd te bieden. We wensen u heel veel sterkte deze tijd. Samen komen we hier doorheen. 

Met hartelijke groet,

Dorpsraad Olland

Please follow and like us