Nieuws vanuit de Loop’r

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws vanuit de Loop’r

Beste Ollander,

Even een tussenstand over De Loop’r.

Begin februari kreeg u een bericht vanuit Stichting Gemeenschapshuis Olland in de bus. Daarin vertelden we u dat alle activiteiten in De Loop’r gewoon doorgang vinden en we ook open staan voor nieuwe activiteiten. Ook gaven we aan dat er een tijdelijk beheerder is aangesteld en het Bestuur werkt aan het wegwerken van ‘achterstallig onderhoud.’

Het pand zelf is helemaal tiptop maar de organisatie rondom De Loop’r vraagt wel wat extra aandacht. Dat is vooral werk dat achter de schermen door het bestuur opgepakt wordt. Uiteindelijk gaat dat leiden tot een toekomstbestendige Loop’r.

Eerste stappen.

Zover zijn we echter nog niet. En de vraag is of we alleen met de Gemeente Meierijstad, Woonmeij en de partners in het pand ook wel zover komen.

Het antwoord op die vraag hangt niet alleen af van die organisaties, maar vooral van Olland zelf. In het najaar van 2019 zijn er daarom enkele bijeenkomsten geweest waarin de zorgen rondom ‘De Loop’r’ gedeeld werden. Ook werd geïnventariseerd wie als vrijwilliger een bijdrage wil leveren. Uit de belangstelling van u die zich opgaf om ‘mee te doen’ werd de betrokkenheid bij de situatie van De Loop’r wel duidelijk.

Hoe nu verder?

Maar natuurlijk leeft er bij velen de vraag “ Wanneer kan ik dan iets doen’? Dat is voor de mensen die zich opgaven voor een bestuursfunctie al vrij snel. Zij kregen een uitnodiging voor een gesprek in de bus om al wat mee te werken aan de toekomstige Loop’r!

Omdat we eerst de organisatie intern en ook de uitvoering op orde willen brengen, is het nog te vroeg om nu al contact te leggen met vrijwilligers over hun bijdrage. Het is wel onze bedoeling dat in maart te gaan doen. Ieder kan dan een uitnodiging verwachten en meer informatie over de organisatie en de beoogde aanpak. Daarbij kijken we dan ook naar de taken waar ieder zich voor opgaf en de invulling ervan.

Wat kan ieder nu al doen?

Ieder die zich niet heeft opgegeven als vrijwilliger, kan dat natuurlijk altijd alsnog doen. Daarnaast kunt u altijd een bezoek brengen aan De Loop’r, meedoen aan de daar georganiseerde activiteiten en/ of zelf iets starten . Ondertussen gaan we zelf ook in gesprek met clubs waar muziek in zit, zodat De Loop’r voor iedereen te vinden is en die loper ook echt uitgelegd wordt.

Dat is iets wat we alleen maar samen waar kunnen maken! Wees daarom welkom in De Loop’r. Hij is van ons én voor ons.

Please follow and like us