Allemaal aan de TON

      Reacties uitgeschakeld voor Allemaal aan de TON
Afgelopen 17 oktober is de regentonactie van start gegaan, in het kader van operatie steenbreek.
Graag willen wij u op de hoogte brengen van deze actie om zoveel mogelijk burgers te bereiken. Inwoners van de gemeente Meierijstad krijgen t/m 17 november €20,- korting op een regenton naar keuze, bij inlevering van een kortingsbon. Het opvangen van regenwater is belangrijk omdat ons klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Zie voor meer informatie over operatie steenbreek: www.operatiesteenbreek.nl
Allemaal aan de ton
Als gemeente nemen wij samen met Waterschap Aa en Maas al veel maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken. Maar dit kunnen we niet alleen: we hebben de hulp van onze inwoners nodig! Wanneer iedereen regenwater opvangt en gebruikt, brengt dit veel voordelen met zich mee. Het water dat opgevangen wordt komt niet meer in het riool terecht. Dit ontziet het riool én het water hoeft niet onnodig gezuiverd te worden. Daarnaast bespaart het kostbaar drinkwater omdat regenwater prima gebruikt kan worden voor planten en dieren. Koop nu een ton met korting
Om inwoners te stimuleren een regenton te kopen, geeft gemeente Meierijstad een korting van €20,- op de aanschaf van een regenton. De kortingsbon (die uitgeknipt kan worden uit de weekkrant) kan bij één van de deelnemende bedrijven worden ingeleverd.
 Intratuin, Heuvel 11 in Veghel
 Gamma, Poort van Veghel 4920 in Veghel
 Praxis, Poort van Veghel 4924 in Veghel
 Boerenbond, Poort van Veghel 4992 in Veghel
 De Eekhoorn, Eekhoorn 9a in Sint-Oedenrode
 Karwei, Galvaniweg 26 in Schijndel
Deze actie loopt van 17 oktober t/m 17 november 2018 of tot het moment dat er binnen gemeente  Meierijstad 200 tonnen zijn verkocht. Samen zorgen we ervoor dat ook onze (klein)kinderen kunnen leven in een Meierijstad waar we denken aan elkaar en aan het milieu.
Tot slot
Heeft u vragen over dit bericht? Stel ze gerust via
steenbreek@meierijstad.nl of aan Janine van Abeelen op telefoonnummer 14 0413.
Met vriendelijke groet,
Janine van Abeelen, Beleidsmedewerker Openbaar gebied
Please follow and like us
Facebook
Facebook