Nieuwe buurtadviseur voor Olland

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe buurtadviseur voor Olland

Buurtadviseurs  Meierijstad
Gemeente Meierijstad vindt een goede relatie met u als inwoner heel belangrijk. We willen graag weten wat er bij u leeft en hoe u over bepaalde zaken denkt. Ook bieden wij u ondersteuning wanneer u wilt bijdragen aan de leefbaarheid in uw buurt, wijk of dorp. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente Meierijstad drie buurtadviseurs. Zij zijn er voor u en voor alle wijk- en dorpsraden, verenigingen en organisaties.

Wat doet de buurtadviseur?
De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in uw buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners en tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie.

  • De buurtadviseurs zijn vaak te vinden in uw buurt, wijk of dorp en zijn zichtbaar voor iedereen. Wat ze daar horen, nemen ze mee naar ‘binnen’ in het gemeentehuis. Op deze manier sluit de gemeente zo goed mogelijk aan bij uw leefomgeving, én maken we ruimte voor goede initiatieven.
  • Zij zorgen ervoor dat buurten, wijken en dorpen vroegtijdig bij plannen en werkzaamheden van de gemeente betrokken worden en houden zo een vinger aan de pols als het gaat om het nakomen van afspraken;
  • De buurtadviseurs hebben daarnaast veel contacten met de wijk- en dorpsraden en bewonersgroepen om hen te adviseren en te ondersteunen.
  • U kunt bij de buurtadviseurs terecht voor uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld wanneer u een goed idee hebt voor uw buurt, een leefbaarheidsinitiatief wilt indienen, of vast loopt bij het realiseren van uw plan. De buurtadviseurs helpen u graag verder en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Bij wie kunt u terecht?
De buurtadviseur in Meierijstad voor Olland is:

–          Henk de Laat: hdelaat@meierijstad.nl

Telefonisch zijn de buurtadviseurs bereikbaar via: 14 0413.

Meldingen openbare ruimte
Wilt u kleine gebreken in de openbare ruimte melden (zoals losliggende stoeptegels, een omver gereden paaltje, of een kapot speeltoestel)? Meld uw klacht telefonisch via 14 0413 of via de website www.meierijstad.nl.

Please follow and like us