Glasvezel buitengebied later

      Reacties uitgeschakeld voor Glasvezel buitengebied later

Onderstaand bericht uit het Brabants Dagblad van 22 september

UDEN – Boeren, burgers en andere lui in het Brabantse buitengebied moeten nog wachten op de langverwachte aanleg van glasvezel. Planning is nu 2017.

Helaas, dat is iets te optimistisch…

Optimistisch meldde de Udense wethouder Ben Tuithof woensdagavond dat Uden bij de eerste gemeenten hoort die vanaf deze maand glasvezel in het buitengebied krijgen. Helaas is dat niet waar. Tuithof baseerde zich waarschijnlijk op de achterhaalde informatie van het bedrijf Mabib (Maatschappij voor Breedband in Brabant) dat op de website inderdaad meldt dat de schop deze maand nog de grond in gaat.„Helaas, dat is iets te optimistisch”, meldt woordvoerder Bart Bakker tot zijn spijt. Volgens de laatste planning is Boxtel als enige dit jaar nog aan de beurt, alle andere Brabantse gemeenten moeten wachten tot voorjaar 2017. Volgens Bakker is de vertraging met name te wijten aan het vele overleg met gemeenten voor de vereiste vergunningen.

Met forse financiële steun van de provincie Brabant wil Mabib in totaal 35.000 Brabantse gezinnen op glasvezel aansluiten. Het gaat om huizen, veelal in het buitengebied, die nu dus nog geen coax- of glasvezelkabel hebben. Ter illustratie; in Uden gaat het om een ‘witte vlek’ met zo’n 250 gezinnen die snakken naar een fatsoenlijke internetverbinding.
Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Oss, Uden en Veghel, van vrijdag 23 september.
Please follow and like us